Gebruiks- en milieuvriendelijk PLA

Wie een 3D-printer gebruikt komt vrijwel altijd in aanraking met PLA. Het wordt weleens het standaard filament van de 3D-printer genoemd. Hoewel dit niet helemaal waar is, is het inderdaad wel zo dat dit type plastic wel heel vaak wordt gebruikt. Daar zijn natuurlijk een aantal belangrijke redenen voor aan te wijzen. Het is dan alleen wel belangrijk dat je ontdekt wat die redenen precies zijn. Dit kan immers net helpen om ook jou te laten besluiten om voor dit materiaal te kiezen wanneer je aan het werk wilt gaan met de printer. Daarom is het volgende goed om te weten.

 

Gemakkelijk in gebruik

Het belangrijkste voordeel va PLA als filament is dat het gemakkelijk in gebruik is. Het is een materiaal dat heel gemakkelijk reageert en juist om die reden ook graag gebruikt wordt voor allerlei toepassingen waarbij een 3D-printer wordt gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om hele lastige technieken toe te passen om het materiaal al te laten werken. Juist daarom is het altijd al zo geweest dat dit een gewenste vorm is waar veel mensen veel plezier van hebben. Wel is het belangrijk om te weten dat dit bij lange na niet de enige reden is waarom het gekozen wordt.

 

Milieuvriendelijk

Misschien wel nog belangrijker dan het gemak in gebruik van PLA, is de andere reden waarom het gekozen wordt. Dit type plastic is namelijk ook zeer milieuvriendelijk. Het wordt van natuurlijke stoffen gemaakt en is daardoor dus ook afbreekbaar. Het is dezelfde stof die bijvoorbeeld wordt gebruikt voor wegwerpbekers die in de natuur afbreekbaar zijn op een biologische manier. Dit maakt het dus een stuk aantrekkelijker om juist dit materiaal te gebruiken. Wanneer er zo min mogelijk schade aan het milieu kan worden toegebracht, dan is dat natuurlijk een aantrekkelijke reden om hiervoor te kiezen als gebruiker.

Een reactie plaatsen