Huis kopen in Leiden

Bij een huis kopen in Leiden komen een hoop dingen kijken. Leiden is een prachtige stad met mooie hofjes, grachten, bruggen en molens. Het is dan ook niet zo gek dat Leiden een mooie en populaire stad is om te wonen. Wat nog een bijkomend voordeel is is dat Leiden centraal gelegen ligt, zo zijn Den Haag, Rotterdam en Amsterdam allemaal niet ver rijden, en het strand ook niet!

Koopwoning in Leiden

Wij hebben als Hypodomus (gevestigd in Leiden) natuurlijk aanbod van koopwoningen gelegen in Leiden. Zoals te zien is op de aanbod pagina zijn er veel verschillende woningen, van woonboot tot penthouse en van herenhuis tot portiekwoning. De drie wijken waar de meeste mensen wonen zijn het Roodenburgerdistrict, het Bos- en Gasthuisdistrict en Binnenstad noord. Hypodomus heeft natuurlijk aanbod in deze wijken, bekijk bijvoorbeeld het aanbod in het Roodenburgerdistrict.

Belangrijke punten voor een huis kopen in Leiden!

Er zijn, ook in Leiden altijd extra punten waar je op moet letten bij het kopen van een huis. Hieronder zijn enkele belangrijke punten uitgeschreven:

Verken de buurt, ga bijvoorbeeld in de buurt een wandeling maken, zit op een terras of verken de mogelijkheden die de buurt biedt, zeker als je de buurt nog niet kent.

Bezichtig overdag, daardoor vallen alle dingen beter op, waardoor je een completer beeld krijgt van hoe het huis er daadwerkelijk uitziet.

Neem ook rationele beslissingen, vaak zijn we emotioneel verbonden met een huis, wat uiteraard logisch is. Maar probeer ook rationeel in te schatten of het huis bij je huidige en toekomstige situatie past.

Dat Leiden mooie authentieke huizen heeft zorgt er ook voor dat je op bouwkundig gebied goed moet opletten op eventuele beperkingen.

Stel vragen, wij staan altijd open voor alle vragen die jullie hebben!

Verkoop & aankoop makelaar in Leiden en omgeving

Een makelaar moet een toegevoegde waarde zijn bij het verkoop- en aankooptraject van je woning. Met dit in het achterhoofd helpt Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen, makelaar in Leiden & omgeving, je met het verkopen van je woning of het kopen van je droomhuis. Wij hebben als makelaar, gevestigd in Leiden kennis over de lokale woningmarkt. Daarbij draait het om jouw tevredenheid, de succesvolle aankoop of verkoop van jouw woning is ons visitekaartje.

Wat is een makelaar?

Een makelaar is iemand die bemiddelt bij verkoop, aankoop of verhuur van woningen, bedrijfspanden en ander vastgoed, zoals agrarische percelen en (Rijks)-monumenten. Bij koopwoningen kan de makelaar optreden als verkoopmakelaar of aankoopmakelaar. De tegenpool van een makelaar is een (ver)huurmakelaar, die zich richt op het aanbieden en bemiddelen in de verhuur van woningen.

Een makelaar helpt bij:

  • De prijs waarvoor het huis wordt gekocht / verkocht
  • Naleven van regels en wetten
  • Het geven van advies en sturing bij het opleveren van de woning
  • Het zoeken naar een huis (aankoopmakelaar) of naar kopers voor jouw huis (verkoopmakelaar). Er zijn makelaars gespecialiseerd in speciale woningen (dure segment, monumentale panden, etc.
  • Het bezichten van een huis en het voeren van de onderhandeling in opdracht van zijn opdrachtgever. Bij een akkoord over de prijs stelt de makelaar de (ver)koopovereenkomst op.

Verschil aankoopmakelaar en verkoopmakelaar

Als je een huis wilt kopen, huur je doorgaans een aankoopmakelaar in. Wil je juist je huis gaan verkopen? Dan schakel je een verkoopmakelaar in. Een makelaar kan aankoopmakelaar en verkoopmakelaar zijn, maar nooit voor hetzelfde huis. Dat levert namelijk een belangenverstrengeling op.

Dit artikel is tot stand gekomen met behulp van makelaar Midden Nederland, Happy Brokers.

 

Wat is een vakantiebungalow?

Een vakantiebungalow is een vakantiewoning in bungalow-stijl. Bungalows zijn kleinere, gezellige woningen die geen verdiepingen bevatten, maar soms wel voorzien zijn van een kelder. Alle ruimtes zijn dus op dezelfde verdieping, wat het erg toegankelijk maakt voor mindervalide mensen en ouderen.

Bungalows zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen van klein, middengroot tot groot, afhankelijk van het budget en het aantal mensen dat er in moet kunnen slapen. Een vakantiebungalow kan je huren bij een bungalowpark zoals de Heihorsten in Brabant om er een weekend, midweek of langer heerlijk te vertoeven of koop je als eigen vakantiehuis met de optie om het te verhuren aan anderen in ruil voor een mooi rendement.

Wil je ook een vakantiewoning in Brabant kopen? Kijk dan eens naar het aanbod op de bekende marktplaatsen en zoeksites zoals Funda, Jaap en Trovit.

Wat is een aangepaste mantelzorgwoning

Er zijn steeds meer mantelzorgers in Nederland. Dit heeft natuurlijk te maken met de toenemende vergrijzing. Vanwege deze toenemende vergrijzing, komen er steeds meer ouderen bij die behoefte aan zorg hebben. Het werk van een mantelzorger is dan ook belangrijk. Misschien ben jij zelf sinds kort ook wel mantelzorger. Zo kan het zijn dat je moeder, vader, partner of ander familielid in je directe sociale omgeving niet langer zelfstandig kan wonen. Dit kan het gevolg zijn van uiteenlopende chronische aandoeningen. Denk hierbij aan dementie, diabetes en rug- en nekpijn. In zulke gevallen is een mantelzorgwoning een mooie oplossing. Maar wat is een mantelzorgwoning eigenlijk? En wat houdt een aangepaste mantelzorgwoning in?

Wat is een mantelzorgwoning?

Wanneer je dierbare niet meer zelfstandig kan wonen, biedt een mantelzorgwoning de uitkomst. Een mantelzorgwoning is in principe een aparte zelfstandige woning voor je dierbare. Deze woning kan eenvoudig naast je eigen woning geplaatst worden. Zo kun je de woning bijvoorbeeld in je tuin plaatsen of zelfs je garage laten ombouwen tot mantelzorgwoning. Op die manier ben je altijd in de buurt van je dierbare, en kun je hem of haar te allen tijde van de nodige zorg voorzien. Een mantelzorgwoning is dan ook speciaal ontwikkeld voor iemand die fysiek, verstandelijk of psychisch beperkt is.

Wat zijn de mogelijkheden voor een aangepaste mantelzorgwoning?

Wist je dat een mantelzorgwoning tegenwoordig volledig kan worden aangepast? Ongeacht de zorgbehoefte van je dierbare, kan de gehele mantelzorgwoning hier volledig op worden afgestemd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om extra brede deuren en een extra ruime keuken of badkamer te realiseren. Dit is natuurlijk zeer praktisch wanneer je dierbare een rolstoel gebruikt. Of wat dacht je van een badkamer met een antislip vloer, om uitglijden te voorkomen? Of stabiele beugels naast het toilet die de nodige extra steun bieden? Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden op het gebied van een aangepaste mantelzorgwoning. Bovendien kun je de mantelzorgwoning volledig naar eigen smaak laten indelen en inrichten. Zo voelt je dierbare zich helemaal thuis!

 

Mantelzorgwoning bestellen

Wanneer je een dierbare in je direct sociale omgeving hebt die niet meer zelfstandig kan wonen, wil je natuurlijk voor hem of haar zorgen. Het kan bijvoorbeeld om je vader, moeder, partner of beste vriend gaan. Door de toenemende vergrijzing in Nederland neemt de druk op de zorgverlening alsmaar toe. Steeds meer ouderen hebben last van allerlei chronische aandoeningen, zoals dementie, diabetes, rug- en nekpijn. Ook zijn er steeds meer ouderen die in een sociaal isolement terechtkomen, doordat ze nog maar alleen wonen en vaak niet meer veel buiten komen. Een mantelzorgwoning is dan een uitstekende oplossing. Maar wat is het? En waar kun je een dergelijke woning bestellen?

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is een aparte zelfstandige woning voor de zorgbehoevende. Dit biedt een prima oplossing voor een dierbare die fysiek, verstandelijk of psychisch beperkt is. Wat de zorgbehoefte ook is, een mantelzorgwoning kan volledig hierop worden afgestemd. Zo kunnen er extra brede deuren en een extra ruime keuken en/of badkamer worden gerealiseerd voor een rolstoelgebruiker. Een mantelzorgwoning is van alle comfort en gemakken voorzien, afgestemd op je persoonlijke wensen en behoeften. Bovendien kun je de mantelzorgwoning ook naar eigen smaak laten indelen en inrichten. Zo voelt het echt als thuis.

Waar kan ik terecht voor een mantelzorgwoning?

Door de toenemende vergrijzing en stijgende vraag naar zorgverlening, is er een groot aanbod aan mantelzorgwoningen in Nederland. http://www.seniorenchalets.nl heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het produceren van duurzame mantelzorgwoningen in Nederland en Duitsland, met een team van 35 gespecialiseerde medewerkers. Hier kun je terecht voor een chalet als mantelzorgwoning. Ben je op zoek naar een op maat gemaakte luxe mantelzorgwoning? Neem contact op om meer te weten te komen over het bestellen van een mantelzorgwoning.

Slot Opnieuw Instellen – Een Goede Optie om Geld te Besparen

De meest simpele en betaalbare optie om in plaats van alle sloten in een gekocht huis te vervangen is door de sloten opnieuw in te stellen. Sloten opnieuw instellen betekent alleen een gedeelte van het slotmechanisme te veranderen die met je sleutel werkt. Dit is een goede manier om je huis met nieuwe sloten te voorzien zonder veel geld te besteden aan nieuwe materialen, die ook onnodige installatie op alle deuren in je huis nodig hebben.

Sloten opnieuw instellen is ook een praktische optie die je kunt kiezen wanneer je in een nieuw huis trekt met vorige bewoners waar je niet veel van af weet. Vooral omdat het onmogelijk is om alle sleutels te verzamelen van de vorige bewoners. Wanneer het kopen van nieuwe sloten geen optie is, dan kan het opnieuw instellen van de sloten je dezelfde resultaten geven en voor minder geld.

Wanneer je je sleutels hebt verloren en je geen toegang hebt tot je reserve sleutels, dan is het opnieuw instellen van een slot ook een goede oplossing. Een risico van het verliezen van je sleutels is dat ze gestolen kunnen worden en nagemaakt kunnen worden door iemand die in je huis wilt inbreken. Dus je slot opnieuw instellen geeft je een nieuwe set sleutels die niet hetzelfde zijn als je vorige sleutels.

Als je je reserve sleutels aan een onderhoudsman, schoonmaakster, buur of hovenier hebt gegeven, dan kun je overwegen om je sloten opnieuw te laten instellen wanneer hun diensten niet meer nodig zijn. Het is niet slim om te zeggen dat je je schoonmaakster, hovenier of onderhoudsman 100% kunt vertrouwen. Mocht je vele waardevolle spullen in je huis hebben, dan is het waarschijnlijk zeer verleidelijk voor anderen om ze weg te halen zonder dat je ervan af weet, omdat ze de sleutels tot je huis hebben. Om zeker te zijn, moet je de controle in eigen hand nemen door je sloten opnieuw te laten instellen.

Het opnieuw instellen van de sloten in je huis is een wijze beslissing wanneer je niet veel tijd om handen hebt om een nieuwe set sloten te vinden. En nog belangrijker, je hoeft niet veel geld uit te geven om alle sloten voor je deuren af en toe opnieuw te laten instellen. Het opnieuw instellen van de sloten in je huis kan je hetzelfde niveau van veiligheid geven als de vorige sloten.

Om dit te doen kun je je slotenmaker in Zaanstad voor veilige en kwalitatieve sloten opnieuw instellen contacteren, op elke punt van de dag of nacht, inclusief feestdagen.

Ik hou er van om over alles onder de zon te schrijven, ik blog ook over vele andere onderwerpen maar mijn huidige aandacht light op Beveiligingsapparatuur en slotenmakers in Zaandstad (bezoek pagina:  https://slotenmaker.mobi/zaanstad). Er zijn vele onderwerpen die me aansporen om te schrijven, kijk eens door mijn vorige artikels!

Gebruiks- en milieuvriendelijk PLA

Wie een 3D-printer gebruikt komt vrijwel altijd in aanraking met PLA. Het wordt weleens het standaard filament van de 3D-printer genoemd. Hoewel dit niet helemaal waar is, is het inderdaad wel zo dat dit type plastic wel heel vaak wordt gebruikt. Daar zijn natuurlijk een aantal belangrijke redenen voor aan te wijzen. Het is dan alleen wel belangrijk dat je ontdekt wat die redenen precies zijn. Dit kan immers net helpen om ook jou te laten besluiten om voor dit materiaal te kiezen wanneer je aan het werk wilt gaan met de printer. Daarom is het volgende goed om te weten.

 

Gemakkelijk in gebruik

Het belangrijkste voordeel va PLA als filament is dat het gemakkelijk in gebruik is. Het is een materiaal dat heel gemakkelijk reageert en juist om die reden ook graag gebruikt wordt voor allerlei toepassingen waarbij een 3D-printer wordt gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om hele lastige technieken toe te passen om het materiaal al te laten werken. Juist daarom is het altijd al zo geweest dat dit een gewenste vorm is waar veel mensen veel plezier van hebben. Wel is het belangrijk om te weten dat dit bij lange na niet de enige reden is waarom het gekozen wordt.

 

Milieuvriendelijk

Misschien wel nog belangrijker dan het gemak in gebruik van PLA, is de andere reden waarom het gekozen wordt. Dit type plastic is namelijk ook zeer milieuvriendelijk. Het wordt van natuurlijke stoffen gemaakt en is daardoor dus ook afbreekbaar. Het is dezelfde stof die bijvoorbeeld wordt gebruikt voor wegwerpbekers die in de natuur afbreekbaar zijn op een biologische manier. Dit maakt het dus een stuk aantrekkelijker om juist dit materiaal te gebruiken. Wanneer er zo min mogelijk schade aan het milieu kan worden toegebracht, dan is dat natuurlijk een aantrekkelijke reden om hiervoor te kiezen als gebruiker.

Creality CR10 voor iedereen

Als er één 3D-printer is die breed inzetbaar is, dan is het wel de Creality CR10. Zowel de echte professionele toepassingen, bijvoorbeeld in de medische wereld, als de meer hobbyistische toepassingen zijn allemaal mogelijk met deze printer. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het gebruiksgemak van de CR10. Dit is zeer hoog omdat de printer vrijwel direct bruikbaar is en de mate van technische kennis die nodig is om de printer te kunnen bedienen niet heel hoog hoeft te zijn. Dat is echter bij lange na niet de enige reden waarom het toestel al enige tijd goed scoort op alle fronten.

 

Niet duur

De Creality CR10 is in vele opzichten niet duur. De printer is in aanschaf al relatief goedkoop, vooral in vergelijking met de modellen die ook op de markt zijn. Daarnaast is het ook zo dat de bijkomende kosten laag zijn. Doordat de CR10 grote objecten kan printen, maar wel heel precies blijft werken, is er ook weinig sprake van verlies. Daardoor zijn ook de kosten op dit vlak een stuk lager dan je tot op heden gewend was als het om printers ging. Dit maakt het de investering dus ook meer dan waard. Dit geldt in vele opzichten en voor allerlei soorten gebruikers.

 

Klein en stabiel

De Creality CR10 is ook een symbool voor de nieuwe generatie 3D-printers. Het is namelijk een apparaat dat klein en stabiel is. Dat betekent dat het veel beter te hanteren is en dat het ook veel beter bereikbaar is voor iedereen die de wens heeft om met een printer te werken. Door de opkomst van de CR10 is de tijd dat de markt voor 3D-printen door slechts een paar partijen werd gedomineerd definitief voorbij. Dat het apparaat ook nog eens heel gemakkelijk in gebruik is, speelt hier natuurlijk ook een zeer voorname rol in.

Huis verhuren aan expats

Ga je voor een aantal maanden naar het buitenland of ben je in het bezit van een tweede woning, waar je zelf niet woonachtig bent? Dan kan je ervoor kiezen om je woning gedurende een bepaalde periode te verhuren. Je kan je woning verhuren aan expats. Dit zijn buitenlandse werknemers die hoger opgeleid zijn en gedurende een bepaalde tijd werkzaam zijn in Nederland. Ook zij zijn natuurlijk opzoek naar een woonruimte, waar ze in kunnen verblijven tijdens hun verblijf in Nederland. Heb je een huis dat je graag wilt gaan verhuren, dan kan je ervoor kiezen om het aan een expat te verhuren.

Wat zijn expats

Expats zijn werknemers die voor een bepaalde tijd in Nederland komen wonen en werken. Dit zijn veelal hoogopgeleide buitenlanders die aan de slag gaan om hier verschillende werkzaamheden uit te voeren. Deze personen worden naar Nederland gehaald om hun kennis en vaardigheden, die nodig zijn bij een bepaalde baan. Veelal bekleden deze mensen technische functies, waar hier een tekort aan is. Natuurlijk moeten deze mensen ook een woonruimte zien te vinden tijdens de periode dat ze werkzaam zijn in Nederland. In principe is het mogelijk om hiervoor jouw woning aan te bieden, als je hem bijvoorbeeld zelf een bepaalde periode niet nodig hebt.

Wanneer is je woning geschikt?

Misschien vraag je je af of je woning wel geschikt is om te verhuren aan expats. In principe kan elke woning verhuurd worden aan expats, want het is een misverstand dat deze werknemers enkel in grote of dure huren willen wonen. Iedereen is natuurlijk opzoek naar een ander soort woonruimte. Wel moet je ervoor zorgen dat je huis representatief is voor de verhuur. Voornamelijk de ligging en de ruimte van de woning bepalen of een expat interesse heeft in het huren. Ook of de woning gemeubileerd of gestoffeerd is, is erg belangrijk. Een expat kiest doorgaans voor een woning welke hij of zij zelf niet meer hoeft te meubileren, omdat ze maar voor een bepaalde periode hier wonen.

Verschillende voor- en nadelen

Er zijn mensen die fantastische ervaringen hebben met het verhuren van hun woning, maar ook verhuurders die dit liever niet nog een keer doen. Er zijn verschillende voor- en nadelen aan het verhuren van je woning aan expats. Een groot voordeel is dat deze expat een stabiel inkomen heeft en dus maandelijks in staat is om te huur te betalen. Een nadeel is dat deze werknemers vaak slechts voor een korte periode blijven, waarna je weer opzoek moet gaan naar een nieuwe huurder.

Je woning snel verhuren aan expats

Snel een huurder voor je woning vinden, is het doel van elke verhuurder. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden als je je woning sneller wilt verkopen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je woning neutraal ingericht en er schoon en netjes uitziet. Het is belangrijk dat de expat in één oogopslag kan zien wat hij of zij kan verwachten van de woning.

Kinderstoel: Welke en waarom?

Jullie kleinste spruit wordt groter en groter. Hij begint van kruiphouding uit, goed recht te gaan zitten. En het wordt tijd om een kinderstoel te gaan kopen.

Maar welke kinderstoel is nu het beste? En waar moet je opletten bij het kiezen van een kinderstoel?

Pas op voor risico’s

Het belangrijkste punt waar ik het eerst over wil hebben, vooraleer we verder ingaan op de verschillende soorten van design kinderstoelen is dit:

Zet je kindje niet te vroeg in een kinderstoel! Er is immers een risico aan verbonden. Als je je kleintje te vroeg in een kinderstoel zet, bestaat de kans dat hun rug gaat inzakken en ze last krijgen van spierzwakte. Dit kan ervoor zorgen dat ze later moeite hebben met goed recht op te staan en de juiste houding aan te nemen.

Hoe weet je dan wanneer ze klaar zijn om in een kinderstoel te zitten? Het antwoord op die vraag is heel simpel. Van zodra je kindje volledig zonder hulp kan gaan rechtzitten uit lig- of kruiphouding, is hij of zij klaar voor een kinderstoel. Hun rug- en nekspieren zijn dan voldoende ontwikkeld waardoor bovenstaand risico niet gaat voorkomen.

Welke kinderstoel?

Hieronder een lijstje van verschillende kinderstoelen en hun informatie:

  • Meegroeistoel
    • Vanaf geboorte tot aan de kinderjaren bruikbaar
    • De voetensteun en zitvlak zijn verstelbaar
    • Nadeel: Kinderen kunnen bij hoger geplaatst servies
    • Bij deze stoel kan je extra accessoires kopen zoals een tafelblad of veiligheidstuigje
  • Kinderstoel met tafeltje
    • Dit tafeltje is los van je kinderstoel
    • De stoel kan aan de tafel worden vastgezet
  • Kinderstoel met eetblad
    • Dit eetblad hangt vast aan de stoel
    • Neemt niet veel ruimte in beslag
    • Behalve eten kan je kleintje ook knutselen of iets anders vanuit zijn stoel
  • Hangstoel
    • Deze kan met een klem aan het tafelblad worden vastgemaakt
    • Pas echter op! Meet de dikte van je tafelblad op en controleer eerst of het systeem van de hangstoel ruim genoeg is om aan tafel gehangen te worden
  • Instapbare kinderstoel
    • Neemt weinig ruimte in
    • Nadeel is dat de plaats voor je kleintje om te zitten vaak beperkt is waardoor ze snel uit de stoel zullen groeien
    • Let ook op de beveiliging van het inklapsysteem. We zouden niet willen dat er iemand uit zijn stoeltje dondert.

Ik hoop dat jullie hiermee genoeg informatie hebben om de juiste design kinderstoel te kunnen kiezen. Een kinderstoel is misschien niet een van de meest belangrijke meubels voor de baby / kinderkamer zoals een wieg, bed, ledikant of kast. Maar het is wel een makkelijke en relatief goedkope multifunctionele item wat een impuls kan geven aan iedere kinderkamer.